Blog
Εδώ απλά μοιραζόμαστε μαζί σας κάποια πράγματα που πιστεύουμε πως ΟΛΟΙ οι επιχειρηματίες πρέπει να γνωρίζουν!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ?

Λέξεις Κλειδια

Οι λέξεις κλειδιά είναι ένας από τους πιο χρήσιμους παράγοντες όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης και το SEO. Μπορούμε να τις συναντήσουμε σαν μία λέξη ή σαν έναν συνδυασμό λέξεων/φράσεις.

Στο άρθρο μας θα μιλάμε για τις λέξεις κλειδιά ως keyword. που είναι η ονομασία στα Αγγλικά. Κατά κύριο λόγο διευκολύνουν τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν για ποιο θέμα μιλάμε σε ένα άρθρο, σε ολόκληρο τον ιστότοπό μας ή σε μια απλή φωτογραφία.

Αν δεν στοχεύσουμε σε κάποια keyword οι μηχανές αναζήτησης θα το αφήσουν κενό, και θα υποθέσουν για ποιο θέμα μιλάμε και θα τα συμπληρώσουν από μόνες τους.

Πού συναντάμε τις λέξεις κλειδιά?

Παρακάτω θα δούμε με κάποια παραδείγματα πού μπορούμε να συναντήσουμε τις λέξεις κλειδιά :

  • Τίτλος ενός άρθρου
  • Στις επικεφαλίδες του άρθρου
  • Στον τίτλο του ιστότοπου
  • Σε μια περιγραφή εικόνας
  • Στα meta tag
  • Σε ένα anchor text
  • Σε διαφημίσεις

Κάθε φορά που γράφουμε ένα άρθρο πρέπει να βάλουμε έναν τίτλο. Με τον τίτλο δίνουμε στις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ποιος ο σκοπός του άρθρου με την βοήθεια κάποιου keyword.

Πού μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε Keywords:

Ωραία όλα αυτά αλλά πώς ψάχνουμε τις λέξεις κλειδιά? Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ψάξουμε τις λέξεις κλειδιά είναι από την ίδια την Google.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στην Google Adwords.Τουλάχιστον έτσι λεγόταν μέχρι το 2018, τώρα πλέον λέγεται Google Ads. Μικρή η διαφορά, απλώς καλό είναι να το ξέρουμε.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε λογαριασμό απλά πατάμε στην αναζήτηση της Google δημιουργία λογαριασμού Google Ads. Ακολουθάμε τα βήματα και μόλις τελειώσουμε με την εγγραφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχει δωρεάν.

Στην ουσία μέσα από αυτόν τον λογαριασμό μπορούμε να τρέξουμε διαφημίσεις στην Google. Μόλις φορτώσει η σελίδα πηγαίνουμε πάνω στα εργαλεία και μετά στο keyword planner.

Από εκεί επιλέγουμε το πρώτο κουτί.

Ψάξτε νέες λέξεις κλειδιά. Το αριστερό κουτί.

Μετά πληκτρολογούμε μια λέξη ή μια φράση την οποία θέλουμε να ψάξουμε. Μετά επιλέγουμε την χώρα και την γλώσσα την οποία θέλουμε να στοχεύουμε πάνω αριστερά.

Από εδώ και πέρα αυτό που καταφέρνουμε είναι να δούμε πόσες αναζητήσεις γίνονται στην συγκεκριμένη χώρα στην συγκεκριμένη γλώσσα κάθε μήνα.

Αυτό από μόνο του είναι κάτι εξωπραγματικό για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το ίντερνετ. Παρακάτω μας δίνει κάποια παρεμφερή keyword και τις μηνιαίες αναζητήσεις.

Για παράδειγμα αν πληκτρολογήσουμε τον όρο -αντρικά παπούτσια θα δούμε κάτι τέτοιο:

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι 10.000 έως 100.000 άτομα πληκτρολογούν τον όρο αντρικά παπούτσια στην Google στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιλαμβάνει τον όρο -Που μπορώ να αγοράσω αντρικά παπούτσια

Επίσης βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.

Και πιο κάτω μας βγάζει και άλλα παρεμφερή αποτελέσματα/προτάσεις. Μπορούμε τώρα πολύ εύκολα με την άνεσή μας να ψάξουμε για λέξεις κλειδιά.

Αυτός ο τρόπος είναι δωρεάν και δεν είναι από τους πιο αξιόπιστους, όπως βλέπουμε, Μας δίνει μια εκτίμηση από 10.000 ως 100.000. Δεν μας λέει ακριβώς πόσα άτομα ψάχνουν αλλά σίγουρα σχηματίζει μια εικόνα.

Σίγουρα είναι καλός για αρχή αν δεν έχετε αρκετά χρήματα να ξοδέψετε σε προγράμματα εύρεσης λέξεων κλειδιών. Το συστήνουμε για κάποιον που θέλει να αρχίσει να ψάχνει δωρεάν λέξεις κλειδιά.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα εύρεσης keyword επί πληρωμή τα οποία είναι πιο ακριβής και ποιο αναλυτικά.

Πώς να ψάξουμε πιο αποτελεσματικά λέξεις κλειδιά;

Παραπάνω δείξαμε πως δουλεύει το keyword planner της Google αλλά δεν δείξαμε πώς να ψάχνεις αποτελεσματικά τις λέξεις κλειδιά.

Ψάξαμε τον όρο -αντρικά παπούτσια. Αυτός είναι ένας γενικός όρος. Αν θέλουμε να εμβαθύνουμε την αναζήτηση και να την κάνουμε πιο στοχευμένη θα μπορούσαμε να ψάξουμε τους εξής όρους:

Δερμάτινα αντρικά παπούτσια Αθλητικά αντρικά παπούτσια Αντρικά παπούτσια sneakers και πάει λέγοντας…

Ένα κολπάκι που δεν το λένε πολλοί αλλά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό είναι το autocomplete της Google.

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν γράφετε μια φράση στην αναζήτηση της Google σας παρέχετε μια ¨βοήθεια¨με το τι μπορεί να θέλετε να γράψετε; Όπως στην παρακάτω εικόνα :

Με λίγα λόγια αυτό που βλέπετε παραπάνω είναι το καλύτερο δωρεάν εργαλείο για να καταλάβετε τι ψάχνουν οι πελάτες σας στο Google

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτές οι προτάσεις/υποδείξεις είναι προβλέψεις του τι θα γράφατε με βάση τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που έχουν ήδη γίνει.

Και αυτές οι προβλέψεις γίνονται με βάση πραγματικές αναζητήσεις από άτομα που χρησιμοποιούν την Google ως μηχανή αναζήτησης. Με άλλα λόγια σου δίνει τις πιο δημοφιλής αναζητήσεις!

Συμπέρασμα

Το να ψάχνετε λέξεις κλειδιά μπορεί να είναι κάτι το οποίο παίρνει αρκετή ώρα.

Είναι όμως κάτι πάρα πολύ σημαντικό αν θέλετε να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό και να έχετε πιθανότητες να κάνετε Rank στις πρώτες σελίδες της Google.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο Word ή το Google Docs/Sheets που πραγματικά σου λύνει τα χέρια και είναι δωρεάν.

Θα αρχίσετε να ψάχνετε λέξεις κλειδιά με τον παλιό τρόπο ή θα εμπιστευτείς το autocomplete της Google?

Αν έχετε ερωτήσεις ή αν θέλετε η ομάδα μας να κάνει την αναζήτηση και να δουλέψει πάνω στο site σας για να βελτιωθεί στις μηχανές αναζήτησης όπως Google, Bing κλειστέ το ραντεβού σας εδώ για να μιλήσετε με έναν από την ομάδα μας.

Related Posts

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER
10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πρώτο Email με ένα PDF με 10 Ερωτήσεις που πιστεύουμε πως θα σας βοηθήσουνε να σχεδιάσετε ένα πιο οργανωμένο πλάνο για ένα καλύτερο και πιο αποδοτικό 2023!

HoruswebX
Digital Agency
Eίναι ευθύνη μας να παρέχουμε αποτελέσματα για την επιχείρηση σας!
ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας!

BOOK NOW

EMAIL

FACEBOOK

INSTAGRAM

LINKEDIN

YOUTUBE

BOOK NOW

EMAIL

FACEBOOK

INSTAGRAM

LINKEDIN

YOUTUBE

All Rights Reserved © 2023 HoruswebX Digital Agency